Prantsuse rongiründajale esitati süüdistus džihadistlikus massimõrvakatses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayoub El-Khazzani
Ayoub El-Khazzani Foto: SCANPIX

Prantsusmaal toimus möödunud nädalal rongirünnak, mille toimepanemises kahtlustatakse Maroko päritolu moslemiäärmuslast Ayoub El-Khazzanit.

Prantsuse prokuratuur esitas 25-aastasele El-Khazzanile džihadistliku mõrvakatse,  massimõrvakatse ja terroristlikku rühmitusse kuulumise süüdistuse, edastab AFP.

Politseiuurijate sõnul oleks Amsterdamist Pariisi sõitnud rongis võinud aset leida veresaun, kuid tähelepanelikud reisijad, kelle seas oli professionaalseid sõjaväelasi, said mehe kavatsusest aru.

Kahtlusalune El-Khazzani on eeluurimise all.

Prantsuse prokuröri Francois Molins`i teatel oli tapmist planeerinul rongis kaasas Kalašnikovi ründerelv AK-47 ja 270 padrunit. Samuti oli tal Luger M80 automaatpüstol, veepudelitäis bensiini ja nuga.

Prokuröri andmetel oli mees enne rünnakut loonud vastava meeleolu sellega, et vaatas Youtube`ist džihadistmist rääkivat videot.

«Pealtnägijate tunnistuse kohaselt oli ründaja valmis kasutama kõiki kaasa olnud relvi, kuid õnneks olid tähelepanelikud reisijad, kes selle ära hoidsid. Ründaja eesmärgiks oli tappa niipalju reisijaid kui võimalik,» lisas Molins.

E-Khazzani tegevuse peatasid kolm ameeriklast, Anthony Sadler, Spencer Stone ja Aleks Skarlatos ja inglane Chris Norman, kes said Prantsuse presidendilt François Hollande´ilt Prantsuse Auleegioni medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles