Donald Trump tümitas talle karme küsimusi esitanud ajakirjanikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump on USAs tehtud küsitluste kohaselt väga populaarne ja seda hoolimata jätkuvatest skandaalidest.

Trump vastas eile Iowas Dubuque´is ajakirjanike küsimustele  üritusel «Make America Great Again» (Muudame USA jälle suurepäraseks), edastab Reuters.

USA hispaaniakeelse telekanali reporter Jorge Ramos sattus Trumpi sõnalaviini alla pärast seda, kui oli Trumpilt küsinud tema negatiivse suhtumise kohta sisserändajatesse.

Trump teatas juba varem, et kui ta presidendiks saab, siis tühistab ta USA pinnal sündinud sisserändajatele automaatselt kodakondsuse andmise ning saadab tagasi 11 miljonit ebaseaduslikult USAssa saabunut, kellest suur osa on mehhiklased.

Trump kasutas pressikonverentsil oma mõjuvõimu, et ajakirjanike suud sulgeda.

«Pane suu kinni, kes andis sulle loa rääkida. Mine tagasi oma kanalisse,» lausus vihane Trump ning turvatöötaja viis Ramose saalist minema.

Hiljem lubati Ramosel tagasi tulla, kuid tema ja Trumpi vahel lahvatas uuesti sõnasõda, mis jällegi lõppes Ramose eemaldamisega.

Trump jätkas ka Fox Newsi ajakirjaniku Megyn Kelly solvamist. Trump tekitas kaks nädalat tagasi skandaali öeldes, et Kelly poolt talle esitatud karmid küsimused olid tingitud naise menstruatsioonist.

Kui Kelly selle nädala alguses puhkuselt naasis, teatas Trump Twitteris, et arvatavalt oli naisel kohutav puhkus, sest ta ei saa hetkekski rahu.

Trump nimetas Megyn Kellyt Twitteris «bimboks».

Fox News nõudis, et Trump vabandaks Kelly ees.

Jätkuvatest skandaalidest hoolimata on Trump ameeriklaste seas väga populaarne. Küsitlus näitas, et Trump edestab 20 protsendiga talle järgnevat Mike Huckabeed.

Arvamusküsitluse kohaselt toetab Trumpi umbes 30 protsenti, Huckabeed kümme protsenti ja Jeb Bushi kaheksa protsenti hääletajatest.

Umbes 80 protsenti vastanutest peab Trumpi heaks kandidaadiks, kuna ta ei ole poliitiliselt korrektne ja julgeb öelda, mida mõtleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles