Helmandis tapeti kaks NATO sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanis sõdurid.
Afganistanis sõdurid. Foto: SCANPIX

Kaks Afganistani sõjaväe vormis meest lasksid riigi lõunaosas asuvas baasis täna maha kaks NATO sõdurit.

Juhtumid, kus Afganistani sõdurid või politseinikud pööravad oma relvad võõrriikide sõdurite poole, on olnud Afganistani vägedega koos võitlevale NATO-le juba pikka aega suureks probleemiks.

Tänane rünnak rahutus Helmandi provintsis on esimene sellelaadne vahejuhtum alates aprillist.

Koalitsiooni andmeil avasid alliansi sõdurid vastutule ning tapsid mõlemad ründajad. Hukkunud NATO sõdurite rahvust ei ole seni avalikustatud.

Taliban ei ole rünnaku eest vastutust võtnud. Lääne ametiisikute sõnul on enamik selliseid vahejuhtumeid tingitud pigem isiklikest vastuoludest ja kultuurilisest mittemõistmisest kui mässajate sepitsustest.

Sarnased tapmised on toitnud usaldamatust kohalike ja võõrvägede vahel, kuigi taoliste intsidentide hulk on viimastel aastatel vähenenud.

Enamik NATO lahingüksustest lahkus Afganistanist möödunud aastal, kuid väike kontingent, seal hulgas 10 000 USA sõdurit jäi kohale.

Mullu augustis hukkus ühes samalaadses rünnakus USA kindralmajor Harold Greene. Aprillis aga sai USA ja Afganistani vägede tulevahetuses Ida-Afganistanis surma ameerika sõdur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles