Terrorirünnaku nurjanud sõdur saab ka USA-lt kõrge aumärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Skarlatos
Aleksander Skarlatos Foto: Kamil Zihnioglu/AP/Scanpix

USA armee teatas, et autasustab Prantsusmaal terrorirünnaku nurjanud sõdurit kõrgeima aumärgiga, mida saab anda vapruse eest väljaspool sõjaväeteenistust.

Oregoni rahvuskaarti kuuluv Aleksander Skarlatos oli puhkusel Afganistanist, kui Maroko päritolu Ayoub El Khazzani avas tule kiirrongis, millega ta reisis.

Vahejuhtum leidis aset reedel kella 16.00 paiku Prantsusmaa põhjaosas Arras' lähedal. Ründaja haavas intsidendis kolme inimest. Ründajatele hakkasid vastu kaks USA puhkusel viibinud sõjaväelast Aleksander Skarlatos ja Spencer Stone ning nende üliõpilasest sõber Anthony Sadler. Nendega ühines 62-aastane Briti ärikonsultant Chris Norman.

Spencer Stone on seatud USA õhujõudude kangelasmedali kandidaadiks.

Prantsuse president François Hollande andis esmaspäeval meestele üle Auleegioni ordeni, öeldes, et nende tegevus marokolasest äärmuslase kahjutuks tegemisel Amsterdami-Pariisi kiirrongis hoidis ära tõelise veresauna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles