ELi ministrid peavad kõnelusi seoses Pariisi rongirünnakuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thalysi rong Brüsseli Midi raudteejaamas.
Thalysi rong Brüsseli Midi raudteejaamas. Foto: AFP/SCANPIX

ELi sise- ja transpordiministrid peavad laupäeval Pariisis kõnelusi, kus arutatakse julgeolekumeetmeid seoses eelmisel nädalal toimunud rünnakuga Amsterdami-Pariisi kiirrongis.

Kohtumisel arutatakse väga konkreetseid ettepanekuid, sõnas Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve.

Ayoub El-Khazzani astus reedel Brüsselis rongile Kalašnikovi automaadi, Lugeri püstoli ning 270 padruniga. Samuti oli tal kaasas paberinuga ning pudelitäis petrooleumi.

Vahejuhtum leidis aset reedel kella 16 paiku Prantsusmaa põhjaosas Arras' lähedal. Ründaja haavas intsidendis kolme inimest. Ründajatele hakkasid vastu kaks USA puhkusel viibinud sõjaväelast Aleksander Skarlatos ja Spencer Stone ning nende üliõpilasest sõber Anthony Sadler. Nendega ühines 62-aastane Briti ärikonsultant Chris Norman.

«Kas me võime jõustada samaaegsed ja koordineeritud kontrollid EL-i riikides?» küsis Cazeneuve. «Me peame uurima, kas saame panna paika süsteemi, mis võimaldab süstemaatilisemat kontrolli lennujaamades ja ühistranspordis paremini koordineeritult kui praegu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles