Merkel külastab rünnakute alla langenud põgenikelaagrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidenau asukad.
Heidenau asukad. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel külastab täna Heidenau põgenikelaagrit Dresdeni lähistel, kus toimusid hiljuti paremäärmuslaste ja immigratsioonivastaste protestiaktsioonid.

Reede õhtul takistasid Saksa paremäärmuslased tee Heidenau asüülikeskuse juurde ja ründasid politseinikke.

Laohoonesse rajatud varjupaigas viibib praeguse seisuga umbes 600 migranti.

Merkelit on kuni selle nädalani korduvalt kritiseeritud migratsioonivastaste suhtes leebe hoiaku võtmises.

Saksamaa teatas eile, et on peatanud Süüriast pärit asüülitaotlejate tagasisaatmise esimesse ELi riiki, kuhu nad sisenesid, peatades nn Dublini reegli kehtimise.

Niinimetatud Dublini reegli kohaselt peab põgeniku varjupaigataotlust menetlema ELi riik, kuhu isik esimesena saabus.

«Lihtsalt öeldes, Euroopa on olukorras, mis ei ole Euroopale kohane,» sõnas Merkel varem, kutsudes üles dialoogile põgenike ümberjaotamise teemal.

«Komisjoni jaoks tähendab see fakti tunnistamist, et me ei saa jätta välispiiridel asuvaid liikmesriike üksi tegelema suure arvu asüülitaotlejatega, kes otsivad Euroopas varjupaika,» ütles Euroopa Komisjoni pressiesindaja Natasha Bertaud Berliini sammu kohta.

Samuti ELi välispiiridel asuvasse Ungarisse sisenes ööl vastu teisipäeva 2100 migranti.

Nad kuuluvad 7000 põgeniku hulka, kelle ohtliku teekonna ELi tõkestas eelmisel nädalal Makedoonia otsus kuulutada välja eriolukord ja sulgeda riigipiir. Skopje otsus oli tingitud peamiselt Süüriast pärit põgenike tulvast riigi piiridele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles