Kaczyński väimeest kahtlustatakse puuetega inimeste raha omastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lech Kaczyński pere 2010. aastal valimiskasti juures: tütar Marta ja tütretütred Ewa (vasakul) ja Martyna, väimees Marcin Dubieniecki ning kadunud presidendi kaksikvend Jaroslaw Kaczyński.
Lech Kaczyński pere 2010. aastal valimiskasti juures: tütar Marta ja tütretütred Ewa (vasakul) ja Martyna, väimees Marcin Dubieniecki ning kadunud presidendi kaksikvend Jaroslaw Kaczyński. Foto: Reuters/ScanPix

Smolenski katastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński väimehele Marcin Dubienieckile esitati süüdistus puuetega inimestele mõeldud riiklikust fondist raha omastamises. Dubieniecki eitab süüdistust.

Advokaadist Dubieniecki vahistati pühapäeval koos veel nelja kahtlusalusega. Vahistamised leidsid aset erinevates Poola piirkondades. Kahtlusalused toodi Krakówisse.

Süüdistuse kohaselt petsid need viis isikut riiklikust puuetega inimeste rehabiliteerimise fondist välja 13 miljonit zlotti (üle kolme miljoni euro).

Endise presidendi väimehe kaitsja Łukasz Rumszeki sõnul eitab Dubieniecki süüdistust.

Uurimine algas 2013. aasta aprillis.

Juhul, kui hukkunud presidendi Lech Kaczyński ainsa tütre Marta Kaczyńska abikaasa peaks süüdi mõistetama, ootab teda kuni kümne-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles