Tsipras välistas rahvusliku ühtsuse valitsuse moodustamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametistlahkuv Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Ametistlahkuv Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Ametistlahkuv Kreeka peaminister Alexis Tsipras välistas kolmapäeval rahvusliku ühtsuse valitsuse moodustamise, kui ta ei suuda saavutada ennetähtaegsetel üldvalimistel kindlat enamust.

Tsipras, kelle tagasiastumine eelmisel nädalal seoses tema vasakpoolse Syriza partei sisese mässuga uue rahvusvahelise abipaketi üle viib Kreeka uute valimisteni, tõrjus spekulatsioonid, et ta võiks teha koostööd opositsioonis oleva konservatiivse Uue Demokraatia, sotsialistliku Pasoki või paremtsentristliku erakonnaga Potami.

«Minust ei saa peaminister, kes teeb koostööd Uue Demokraatia, Pasoki või Potamiga,» ütles Tsipras intervjuus telekanalile Alpha TV.

«Kui meil ei ole enamust, ei tee ma koostööd eelmiste valitsustega (parteidega, mis neid juhtisid),» ütles ta esimeses intervjuus pärast tagasiastumist eelmisel neljapäeval.

Kreekal tuleb korraldada juba viiendad üldvalimised viimase kuue aasta jooksul. Nende kuupäeva teeb president Prokopis Pavlopoulos teatavaks selle nädala lõpus. Suure tõenäosusega peetakse valimised 20. septembril.

Tsipras on endiselt populaarne, kuid värskete arvamusuuringute puudumise tõttu on raske öelda, kas ta suudab eelseisvatel valimistel absoluutset enamust võita.

«Me ei hakka tegema koostööd vana süsteemiga,» sõnas Tsipras. «Me ei hakka tagasi tooma vana, mida inimesed otsustasid minema visata,» lisas ta viitega valimistele, mis tõid ta jaanuaris võimule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles