USA palvel peeti Soomes kinni Venemaa kodanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene uudisteagentuuri TASS kohaselt on Venemaa välisminister tulivihane seetõttu, et USA palvel on Soomes kinni peetud Venemaa kodanik.

Venelased kutsuvad Soomet üles seda kodanikku Ühendriikidele mitte välja andma. Soome välisministeeriumi teatel on nad juhtumist teadlikud, kuid ei kommenteeri seda küsimust, sest see kuulub justiitsministeeriumi vastusalasse.

Vene välisministeeriumi inimõiguste eest vastutava esindaja Konstantin Dolgovi sõnul peeti venelane kinni piiril teel Soomest Venemaale.

Dolgov väitis ka, et see on osa USA ebaseaduslikust praktikast pidada Vene kodanikke kinni teistes riikides. «Oleks loogilisem saata kõigepealt asjassepuutuv info kahtlusaluse kodumaale,» leidis ta. «Meie seisukoht on, et teda ei saa Ameerika Ühendriikidele välja anda.»

Soomes augusti algul kinni peetud Vene kodanik Maksim Senahh, keda USA süüdistab arvukates internetipettustes ja kuritarvitustes, kinnitas põhjanaabrite justiitsministeerium.

Senahh peeti USA vahistamiskäsu alusel kinni 8. augustil. Soome ja Ühendriikide vahel sõlmitud kokkuleppe alusel on võimalik teisele riigile loovutatav isik üleandmise kindlustamiseks vahi alla võtta.

USA välisministeerium peab esitama väljaandmispalve 45 päeva jooksul. Kui seda ei tehta, lastakse mees vabaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles