Donbassis sai ööpäevaga surma seitse Ukraina sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid.
Ukraina sõdurid. Foto: AFP/SCANPIX

Donbassis sai viimase ööpäeva jooksul vaenutegevuses surma seitse Ukraina sõjaväelast, teatas Kiiev.

«Viimase 24 tunni jooksul sai lahingutegevuses surma seitse ja viga veel 13 Ukraina sõjaväelast,» lausus Ukraina presidendi administratsiooni pressiesindaja sõjalise operatsiooni küsimustes Oleksandr Motuzjanõk.

«Terroritõrjeoperatsiooni väed kandsid suurimaid kaotusi Marjinka ja Mariupoli piirkonnas,» lausus Motuzjanõk Kiievis pressibriifingul. «Mitmepäevase vaheaja järel võttis vaenlane taas kasutusele suurtükimürsud.»

Donbassi pataljon teatas oma Facebooki kontol, et selle sõdurid aitasid Ukraina relvajõudude 40. pataljonil kaitsta ööl vastu neljapäeva Mariupolit vaenlase rünnakute vastu.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi väejuhatuse teatel lasi Ukraina snaiper ühe naise maha ja ööl vastu neljapäeva sai mürsurünnakutes viga 12 inimest.

Augusti keskel ägedamaks muutunud relvakonflikt on nõudnud vähemalt 20 inimese elu. Kardetakse uue täismahulise sõjategevuse puhkemist.

ÜRO hinnangul on Ukraina sõjas 2014. aasta aprillist alates surma saanud üle 6800 inimese. Sõja jalust on kodunt põgenema sunnitud vähemalt 1,4 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles