Tuski sõnul ei jäta Kohvri saatus ausaid inimesi ükskõikseks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk ja Petro Porošenko
Donald Tusk ja Petro Porošenko Foto: AFP/SCANPIX

Täna algava tihedama poliithooaja puhul taas Ukraina presidendi Petro Porošenkoga kohtunud Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk märkis sel puhul ka seda, et pikalt vangistusse mõistetud režissöör Oleg Sentsovi kui Eston Kohvri kui teiste Venemaal ebaõiglaselt vangistatute saatuse osas ei saa ükski aus inimene ükskõikseks jääda.

«Kaks päeva tagasi mõisteti Oleg Sentsov Venemaal 20 aastaks sunnitööle,» meenutas Tusk. «Sentsov protestis selle vastu, et annekteeriti Krimm, kus ta oma kahe lapsega elas.»

«Sentsov, Koltšenko ja Savtšenko ning kõik teised Venemaal ebaseaduslikult kinnipeetavad ukrainlased, nagu ka ELi kodanikud nagu Eston Kohver on häbitud ebaõigluse teod,» jätkas Tusk. «Nad on ka Venemaa poliitikas domineeriva künismi sümbolid. Seni, kuni Oleg Sentsov ja teised jäävad vangi, ei jää ükski aus ega korralik inimene ükskõikseks nende saatuse suhtes.»

Tusk tervitas täna Ukraina ja tema laenuandjate vahel saavutatud kokkulepet ning avaldas lootust, et 1. septembrist, mis on ukrainlastelegi uue kooliaasta algus, hakkab relvarahu siiski pidama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles