Austria politsei uurib, kui palju migrante veoautos hukkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria politsei teatel uuritakse, kui palju on surnukehi veoautos, mis leiti Austria ja Ungari piiri lähedaselt kiirteelt.

Politsei esmastel andmetel võib autos olla 20 – 50 inimese juba lagunemisstaadiumis surnukeha, edastab BBC.

Uurimine näitas, et põgenikud võisid hukkuda juba enne seda, kui masin Austriasse jõudis.

Austria politsei korraldab täna kell 11.00 kohaliku aja järgi uurimise teemal pressikonverentsi, kus edastatakse leitud inimeste kohta rohkem informatsiooni.

Burgerlandi politseijuhi Hans Peter Doskozili teatel viidi inimjäänused Nickelsdorfi piiriala endisesse veterinaarkliinikusse, kus on külmikud.

Edasisteks uuringuteks transporditakse leitud Viini, kus tehakse lahkamine ja uuritakse, kas surma põhjuseks võis olla lämbumine.

Euroopas on juba mõnda aega kestnud põgenikekriis, kuna Lähis-Ida ja Aafrika sõjaliste konfliktide eest põgeneb tuhandeid inimesi.

Põgenikud on inimsmugeldajatele nõus maksma suuri summasid, et pääseda illegaalselt Euroopa Liitu.

Austria kantsler Werner Faymann sõnas, et põgenikekriisi ohjeldamiseks tuleb takistada inimkaubitsejate tegevust.

Lagunevate laipadega veomasin leiti eile Austriast Burgenlandist A4 kiirteelt lõigult, mis jääb Neusiedli ja Parndorfi vahele.

Politseinikud leidisid masinast juba lagunemisstaadiumis surnukehad, mille tõttu arvatakse, et need isikud surid paar päeva tagasi.

Veomasinal on Slovakkia linnukasvatusfirma Hyza logo ja Ungari numbrimärk. Firma esindajate teatel ei kuulu see masin enam neile, kuid auto uued omanikud ei eemaldanud nende logo.

Austria politseiuurijate sõnul on tegemist külmutusautoga, millistega tavaliselt põgenikke ei transpordita.

Lisaks Austria võimudele uurivad juhtumit ka Ungari politseinikud.

Möödunud kuul sisenes illegaalselt Euroopa Liitu rekordiline arv migrante – 107 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles