Läti kaitse-eelarve ulatub 2018. aastal 2 protsendini SKTst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jānis Reirs.
Jānis Reirs. Foto: AFP/SCANPIX

Läti kaitse-eelarve ulatub kahe protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT) juba 2018. aastal, ütles rahandusminister Jānis Reirs BNSile.

Läti valitsus jätkas 2016. aasta riigieelarve kõnelusi neljapäeval erakorralisel kohtumisel ning jõudsid leppeni riigikaitse lisarahastamises.

Riik kavatseb tõsta kaitse-eelarve 2016. aastal 1,4 protsendini, 2017. aastal 1,7 protsendini ja 2018. aastal 2 protsendini SKTst.

«Praeguses geopoliitilises olukorras on riigikaitse ja julgeolek esikohal, mistõttu tagame nõutud kaitse-eelarve kaks protsenti SKTst juba 2018. aastal. Lisaks leppis valitsus kokku lisarahastuses, et tõsta sisejulgeolekuametnike - politseinike, piirivalvurite, tuletõrjujate, päästetöötajate ja vanglaametnike - palku,» ütles Reirs.

Ministeeriumite kulutusi otsustati kärpida kokku 12,4 miljoni euro võrra, kuid sellest jäeti puutumata kaitse-, julgeoleku-, tervishoiu- ja haridussektor.

Valitsuse järgmine erakorraline istung 2016. aasta riigieelarve asjus on kavandatud 31. augustile.

Riigieelarvekava esitatakse parlamendile 30. septembril. Valitsus leppis omavahel kokku, et eelarvepuudujääk ei tohiks 2016. aastal ületada 1 protsenti SKTst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles