Türgi politsei arreteeris presidendi tütart solvanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Reuters/ScanPix

Türgis võeti lühikeseks ajaks vahi alla mees, kes solvas suhtlusvõrgustikus Twitter president Recep Tayyip Erdoğani tütart.

30-aastane insener Osman Ç võeti kinni Lõuna-Türgi Antalya provintsis ja toodi seejärel politsei saatel Istanbuli. Kuigi pole selge, millised tema postitused presidendi tütart Sümeyye Erdoğani täpsemalt riivasid, tunnistas mees oma teo üles.

«Olin natuke purjus. Vaatasin Twitteris uudislugusid märtritest. Siis nägin säutsusid Sümeyye Erdoğanist ja tema isast. Kahetsen oma tegu,» rääkis Osman julgeolekujõududele. Märtrite all vihjas meeltesegaduses mees hiljutistele sündmustele Türgis, kus kurdi terroristlikud iseseisvusvõitlejad on tapnud hulgaliselt türklastest sõdureid ja politseinikke.

Prokurör nõudis Osmanile vangistust, kuid ta vabastati tingimusel, et käib kuni lõpliku kohtuotsuseni iga päev end politseijaoskonnas näole andmas. Meest ähvardab kuni kaheaastane vanglakaristus, kuni otsuseni ei tohi ta ka riigist lahkuda.

Alates oma tagasivalimisest mullu augustis on president Erdoğan kaevanud kohtusse hulgaliselt inimesi – poliitikuid, ajakirjanikke ning isegi teismelisi ja endise Miss Türgi – selle eest, et nad on «solvanud» teda või ta pereliikmeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles