Maxima poevaringu ohvritele ehitatakse Riiga ajutine mälestusmärk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased poevaringu ohvreid mälestamas.
Lätlased poevaringu ohvreid mälestamas. Foto: SCANPIX

Riia Zolitūde linnaosas avatakse 21. novembril, ohvriterohke Maxima poevaringu teisel aastapäeval ajutine mälestusmärk, ütles linnapea Nils Ušakovs reedel.

Monument püstitatakse parklasse kokkuvarisenud kaubanduskeskuse asukoha kõrvale.

Tegemist on ajutise mälestusrajatisega, kuid Riia linnavolikogu loodab saada endale ka ülejäänud õnnetuspaiga, mis praegu on eraarendaja omanduses, et ehitada sinna korralik memoriaal, ütles Ušakovs pärast ohvrite omaste vabaühenduse Zolitūde 21.11 esindajatega kohtumist.

Kohalik valitsus ei lammuta ajutist rajatist, vaid liidab selle alalise mälestusmärgiga, mis ehitatakse siis, kui linn kogu maatüki endale saab, seletas Riia volikogu kinnisvaraarenduse osakonna juhataja Oļegs Burovs.

Osakonna kunstnik Arta Goldberga on joonistanud neli ajutise rajatise visandit, millest üks tuleb ohvrite omastel nädala jooksul välja valida.

Riia Zolitūde linnaosa Maxima kaubanduskeskus varises sisse 2013. aasta 21. novembril, õnnetuses hukkus 54 inimest, kümned said vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles