Rootslasi hoiab ärevil arvatav saritulistaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei.
Rootsi politsei. Foto: SCANPIX

Rootsi suuruselt kolmandas linnas Malmös toimus järjekordne salapärane tulistamine. Politsei kahtlustab, et tulistamiste taga võib olla üks ja sama mees, keda ajendab võõraviha.

Eile õhtul avas seni tabamata kurjategija Malmö kesklinnas jalgratturi pihta tule. Neljapäeval tulistati läbi korteri akna kahte välismaist päritolu naist ning ühte teismelist, kes kõik pääsesid vigastusteta, vahendas AFP.

Uurimise käigus on selgunud, et viimase aasta jooksul on riigi lõunaosas asuvas linnas elavaid immigrante korduvalt tulistatud ja lahendamata on 15 tulistamisjuhtumit. Mullu oktoobris nõudis tulistamine ka ohvri, kui surma sai 20-aastane naine.

«Me oleme asutanud Malmös eriüksuse, et uurida kümmet kuni 15 sarnast kuritegu,» kommenteeris politsei esindaja Lars-Håkan Lindholm BBC vahendusel. Politsei otsib 20- kuni 40-aastast meest ning soovitab kohalikel elanikel olla ettevaatlik.

Rootsi meedia võrdleb tulistaja käekirja 90ndatel hirmu külvanud Lasermehe ehk John Ausoniuse tegevusega. Lasersihikuga vintpüssi kasutanud mees mõisteti eluks ajaks trellide taha immigrantide tulistamise pärast. Teda karistati ühe mõrva, kümne mõrvakatse ja lisaks ka pangaröövide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles