Süüriast on põgenenud 20 protsenti sõjaeelsest elanikkonnast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Kreekas.
Süüria põgenikud Kreekas. Foto: SCANPIX

Süüria nelja ja poole sõja-aasta jooksul on pool riigi elanikkonnast kodunt põgenenud ja riigist pagenute arv ulatub 20 protsendini sõjaeelsest rahvaarvust.

Sõja algul oli Süürias 23 miljonit elanikku, riigi sees on nüüdseks ümber asunud vähemalt 7,6 miljonit inimest.

Süüriast on põgenenud üle nelja miljoni inimese.

ÜRO humanitaaroperatsioonide juht ütles, et sõja tõttu on paljudesse piirkondadesse raske abi toimetada, eriti ligipääsmatud on president Bashar al-Assadi režiimi ja mässuliste okupeeritud alad. Neis piirkondades elab 4,6 miljonit inimest, otseselt piiramisrõngas on 422 000 tsiviilelanikku.

«See on terve põlvkonna vältel suurim ühe konflikti eest põgenejate arv,» ütles ÜRO põgenikeagentuuri juht António Guterres juulis.

«Need on inimesed, kes vajavad maailma toetust, aga selle asemel elavad nad äärmiselt viletsates tingimustes ja langevad üha sügavamasse vaesusesse.»

ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) ütles juulis, et Süüria põgenike arv on kasvanud 10 kuuga miljoni võrra ning peaks aasta lõpuks ulatuma 4,27 miljonini.

Suurem osa põgenikke on jäänud Süüria naaberriikidesse, aga viimasel ajal on tuhanded hakanud otse Euroopasse suunduma.

Suurima põgenikearvuga on Türgi - 1,8 miljonit ja Liibanon - 1,1 miljonit.

Jordaanias on UNHCR-i andmetel 600 000 Süüria põgenikku, kuid valitsus räägib 1,4 miljonist, mis moodustaks 20 protsenti kuningriigi rahvaarvust.

Iraagis on 225 000 ja Egiptuses 137 000 süürlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles