Saksa kohus taastas Heidenaus meeleavaldamise keelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Heidenaus 28. augustil
Meeleavaldus Heidenaus 28. augustil Foto: SCANPIX

Saksa kohus taastas reedel avalike kogunemiste keelu Saksi liidumaal Heidenaus, tühistades varasema otsuse, mis leidis, et piirangute seadmine on ebaseaduslik.

Dresdeni lähedal asuv Heidenau, kus eelmisel nädalavahetusel puhkesid vägivaldsed migrantidevastased protestid, on muutunud tähelepanu keskpunktiks Saksamaa püüetes tulla toime tohutu asüülitaotlejate hulgaga, mis võib sel aastal ulatuda 800 000ni.

Edasise vägivalla ärahoidmiseks otsustasid Saksimaa regionaalvõimud keelata reede pärastlõunast esmaspäeva hommikuni Heidenaus kõik välikogunemised põhjendusega, et avalikku korda ei suudeta tagada.

Dresdendi halduskohus aga otsustas reedel, et keeld oli selgelt ebaseaduslik, ning ütles, et vajaduse korral saadetakse appi politseijõud teistelt liidumaadelt.

«Lisaks on politseil vahendeid nagu veekahurid, et suurem kahju ära hoida,» märkis kohus oma otsuses.

Reede õhtul aga taastas Saksi liidumaa apellatsioonikohus taastada igasuguste kogunemiste keelu, seal hulgas migrantide toetuseks.

Saksa siseministeerium kinnitas, et saadab föderaalpolitsei jõud Saksimaa kolleegidele appi julgeolekut tagama.

«Saksi liidumaa palus föderaalpolitsei abi ning seda abi ka antakse,» ütles ministeeriumi kõneisik Johannes Dimroth, kuid ei täpsustanud, kui suuri lisajõude Heidenausse saadetakse.

Kantsler Angela Merkel lubas ühisel pressikonverentsil Taani valitsusjuhi Lars Rasmusseniga teha kõik selleks, et toetada Saksi politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles