Hiina annab sõjavõitu mälestades eakatele, noortele, haigetele ja veteranidest vangidele amnestia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina vangid Sichuani provintsis ühest vanglast teise kõndimas.
Hiina vangid Sichuani provintsis ühest vanglast teise kõndimas. Foto: SCANPIX

Hiina võimud kiitsid täna heaks amnestia Teises maailmasõjas Jaapani üle saavutatud võidu 70. aastapäeva puhul, teatas uudisteagentuur Xinhua.

Hiina rahvakongressi alaline komitee kinnitas amnestia tuhandetele sõjaveteranidele, aga ka eakatele, noortele ja haigetele tavavangidele.

Neljapäeval peetakse Pekingis sõja lõpu 70. aastapäeva sõjaväeparaad. Päev on kuulutatud riigipühaks ning börsid on suletud ka järgmisel päeval.

Hiinas tuntakse Teist maailmasõda nimetuse all Hiina rahva vastupanusõda Jaapani agressioonile ja fašismivastane maailmasõda.

Xinhua andmetel saab sel puhul amnestia mitu tuhat sõjavangi, kellest vanim on 95-aastane.

Vabadusse pääsevad süüdimõistetud sõjaveteranid, kes võitlesid Teises maailmasõjas Jaapani vastu, sellele järgnenud ja 1949. aastal lõppenud Hiina kodusõjas ja hilisemates sõdades. Amnestia ei laiene kurjategijatele, kes on vangis tõsiste kuritegude eest nagu riigi vara riisumine, altkäemaksuvõtmine, terrorism ja organiseeritud kuritegevus.

Xinhua andmetel on tegemist kaheksanda amnestiaga pärast Hiina rahvavabariigi rajamist 1949. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles