Videod: Ukrainas Ilovaiskis mullu hukkunud sõdurid on peaaegu kõik tuvastatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid Ilovaiskis 2014. aastal
Ukraina sõdurid Ilovaiskis 2014. aastal Foto: SCANPIX

Mullu augustis Donetski oblastis Ilovaiski lähistel hukkunud Ukraina sõdurite isikud on peaaegu kõik kindlaks tehtud ja nende perekonnad on saanud riigilt hüvitist, ütles asekaitseminister Petro Mehhed.

«Peaaegu kõik surnukehad on tuvastatud, ning juhul, kui nad olid Ukraina relvajõudude teenistuses, said nende perekonnad kompensatsiooni,» lausus Mehhed.

Niinimetatud Ilovaiski kotis aset leidnud sündmustes hukkus ühtekokku 366 ja sai vigastada 429 Ukraina valitsusvägede sõdurit, ütles sõjaväe peaprokurör Anatoli Matios 14. augustil.

Matiosi sõnul olid Ukraina majanduskaotused selles operatsioonis 298,29 miljonit grivnat ehk 12,2 miljonit eurot.

Peaprokuratuur jätkab juurdlust sealsete sündmuste asjaolude väljaselgitamiseks ning avaldab raporti pärast uurimise lõppu, lausus asekaitseminister.

Venemeelsed separatistid piirasid 2014. aasta augustis Ukraina üksused Ilovaiski lähedal ümber. Viimased kandsid piiramisrõngast väljamurdmisel suuri kaotusi.

Separatistid süüdistavad Kiievit Ilovaiski all hukkunute arvu sihipärases alahindamises, mis nende hinnangul ületas tuhande valitsusväelase piiri.

Ukraina sõdurid langesid Ilovaiski all kotti Vene vägede toetusel läbi viidud separatistide vastupealetungi tulemusena.

Lisatud videod lahingutest Ilovaiski all! Sisu võib olla häiriv!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles