Ungari teatas piiritara valmimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari piirivalvurid valminud okastraattõkke ääres.
Ungari piirivalvurid valminud okastraattõkke ääres. Foto: SCANPIX

Ungari võimud teatasid okastraadist tara valimisest Serbia piiril, mille eesmärgiks on sisserändajate eemalhoidmine.

«Esimene osa piiritarast valmis kaks päeva enne tähtaega,» teatas valitsus ametlikus avalduses. Järgneb veel nelja meetri kõrgune tõke.

Ungari ehitas 175 kilomeetri pikkuse turvatara kogu oma piirile Serbiaga, algselt pidi tara valmima 31. augustiks. Põgenikud on siiani ületanud piiri kohtades, kuhu turvatara ei ulatunud. Serbiast on saanud üks peamisi Euroopa Liidu riikidesse pürgivate migrantide transiitriikidest. Belgrad kardab samas, et kui Ungari piiritara valmib, jäävad paljud sisserändajad Serbiasse.

Ungari ja Serbia piiri valvab praegu tuhat piirivalvurit, kuid järgmisel kuul on kavas nende arvu kolmekordistada. Ungari on sel aastal piiril kinni pidanud 140 000 sisserändajat.

EL-i saabus ajavahemikul jaanuarist juulini Makedoonia, Serbia, Bosnia ja Hertsegoviina, Albaania, Montenegro ja Kosovo kaudu ligi 102 000 migranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles