Fabius: mitme Ida-Euroopa riigi suhtumine migratsiooni on skandaalne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurent Fabius.
Laurent Fabius. Foto: SCANPIX

Mitme Ida-Euroopa riigi suhtumine Euroopa Liitu tabanud migratsioonikriisi on skandaalne, ütles Prantsuse välisminister Laurent Fabius põgenike tõkestamiseks piirile tara ehitanud Ungarit esile tuues.

«Kui vaadata teatud Euroopa riike, eriti idas, kes ei ole nõus (migratsiooni)kvootidega, siis minu meelest on see skandaalne,» ütles Fabius raadiojaamale Europe 1.

Ta tunnustas vapralt käitunud Saksamaad, kuid lisas, et Euroopa peab tervikuna oma kohust täitma.

Minister kritiseeris Ungarit, kes on ehitanud Serbiast saabuvate põgenike peatamiseks piirile okastraataia. See riik ei austa Euroopa ühiseid väärtusi, pahandas ta.

Ungari-Serbia 175 kilomeetri pikkusele piirile ehitatud okastraattõke ei ole seni suutnud sisserändajaid peatada. Okastraadile lisaks tuleb nelja meetri kõrgune tara, mille ehitamist on Ungari sõjavägi juba alustanud.

Schengeni tsooni kuuluvasse Ungarisse on sel aastal tulnud Serbiast üle 140 000 inimese, kes kasutavad seda teed Euroopa Liitu pääsemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles