Austraalia eitab migrantide tagasisaatmise plaani läbikukkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel Indoneesia rannikule jõudnud Birma moslemipagulaste paat. Indoneesia võimud süüdistasid austraallasi selles, et nood maksid, et paat nende vete poolt tagasi Indoneesiasse pöörduks.
Kevadel Indoneesia rannikule jõudnud Birma moslemipagulaste paat. Indoneesia võimud süüdistasid austraallasi selles, et nood maksid, et paat nende vete poolt tagasi Indoneesiasse pöörduks. Foto: AFP/SCANPIX

Austraalia valitsuse teatel ei vasta tõele meedia väited, justkui oleks ohus nende plaan panna pagulased elama Kambodžasse.

Vastavalt mullu septembris allkirjastatud leppele maksab Austraalia Kambodžale kümneid miljoneid Austraalia dollareid selle eest, et too võtaks vastu nende poolt Naurul tagasi lükatud pagulased. Siiani on Kambodžasse minema nõustunud vaid neli inimest.

Kambodža ajakirjanduse kohaselt ei plaani nende valitsus põgenikke riiki enam tuua. Nende siseministeeriumi pressiesindaja Khieu Sopheaki sõnul on neli riiki saabunud kodanikku oma eluga Kambodžas rahul.

«Meil pole mingeid plaane tuua Naurult Kambodžasse rohkem migrante,» rääkis kõneisik ajalehe Cambodian Daily kohaselt. «Ma arvan, et mida vähem me vastu võtame, seda parem.»

Austraalia välisministri Julie Bishopi sõnul lepe kokku kukkumas siiski pole. «Te toetute ühe ametniku väidetavale avaldusele,» kommenteeris ta oma maa ajakirjanikele. Bishopi sõnul on tal Kambodža kolleegiga olnud produktiivsed arutelud.

Austraalia immigratsiooniministri Peter Duttoni sõnul nad usaldavat seda kokkulepet ja loodavad, et juba Kambodžas olevale nelikule järgneb veel rohkem põgenikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles