Austria politsei kontrollib igat veokit, väikebussi ja autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Budapesti ja Viini ühendaval maanteel M1.
Järjekord Budapesti ja Viini ühendaval maanteel M1. Foto: SCANPIX

Austria on idapiiril pühapäeva õhtul alanud sõidukikontrollide käigus avastanud üle 200 migranti ja kinni pidanud viis inimkaubitsejat, teatasid võimud täna.

Kontrolle piiripunktides tugevdati määramata ajaks. Eesmärgiks on uurida sõidukeid, millesse võib olla peidetud inimkaubandusohvreid, ütles siseminister Johanna Mikl-Leitner.

Meede rakendus eile Eesti aja järgi kell 21.30 ning täna oli Ungari pealinna Budapesti ja Viini ühendaval maanteel M1 sõidukitest ligi 30 kilomeetrine järjekord, kirjutas Ungari meedia.

«Peamiseks eesmärgiks on võtta sihile smugeldajad. Siinseid kontrolle viivad läbi liikluspolitseinikud ja julgeolekuametnikud - see pole piirikontroll,» ütles politsei pressiesindaja Helmut Morban.

Politsei kontrollib igat veokit, väikebussi ja autot.

Kontrollid toimuvad tihedas koostöös Ungari, Slovakkia ja Saksa võimudega.

Austria idapoolseima liidumaa Burgenlandi maantee parkimisalalt leiti 27. augustil mahajäetud külmutusveok, milles olid 71 sisserändaja surnukehad. Ohvrite seas on 59 meest, kaheksa naist ja neli last.

Võimude hinnangul olid nad kõik ilmselt süürlased. Esialgseil andmeil ohvrid lämbusid.

Veok oli tulnud Austriasse Ungari kaudu. Ungari pidas juhtumiga seoses kinni viis isikut, kes on pärit Bulgaariast ja Afganistanist. Politsei hinnangul kuuluvad kinnipeetud ühte mitmest salakaubitsejate rühmitusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles