Süüria eitas Palmyras asuva templi hävinemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmyra.
Palmyra. Foto: SCANPIX

Kevadel Süürias asuva iidse Palmyra linna vallutanud sunniitliku äärmusrühmituse võitlejatel pole korda läinud seal asuvat iidset templit hävitada, kinnitas Süüria muististevalitsuse juht Maamoun Abdul Karim.

Pealtnägijad ja aktivistid teatasid täna plahvatustest ja purustustest Palmyras. Üks kohalik elanik kirjeldas uudisteagentuurile AP toimunut täieliku hävinguna ja märkis, et säilinud on vaid 2000 aasta vanuse Beli templi varemete müür. Ka end Islamiriigiks (IS) nimetava rühmituse allikas kinnitas, et tempel on purustatud.

Maamoun Abdul Karimi sõnul pole ametnikel olnud küll võimalust templile ligi pääseda, aga nendeni jõudnud andmetel pole ehitis kannatada saanud. Abdurlkarim lisas siiski, et tegemist on esialgse infoga.

Mais Kesk-Süürias Homsi provintsis asuva Palmyra vallutanud islamivõitlejad lasid nädalapäevad tagasi linnas õhku Baalshamini-nimelise templi. Selle iidse pühakoja purustamist kinnitavad ka satelliidifotod.

Märtsis tegid ISi võitlejad maatasa Iraagi 3000 aastase Nimrodi linna ja 2000-aastase Hatra – mõlemad olid sarnaselt Palmyraga kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles