Saksamaal vahistatakse üha enam inimsmugeldajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinik
Saksa politseinik Foto: SCANPIX

Saksa võimud on hoogustanud migrante riiki toovate smugeldajate vahistamist, aasta lõpuks ulatub kinnipidamiste arv politsei hinnangul 2000ni.

Jaanuarist juulini on Saksa politsei vahistanud 1785 pagulaste smugeldamises kahtlustatavat, augustus prognoositakse 300-400 kinnipidamist, teatas politsei.

Kogu 2014. aasta jooksul vahistati Saksamaal 2149 migrantide ja asüülitaotlejate ebaseaduslikus riiki toomises kahtlustatavat.

Saksamaa on põgenike peamine sihtkoht Euroopa Liidus, sel aastal prognoosib riik 800 000 asüülitaotleja vastuvõtmist ehk neli korda rohkem kui eelmisel aastal. Saksa valitsus on öelnud, et sõjapiirkondadest, näiteks Süüriast põgenejad on riiki teretulnud, kuid näiteks Balkani lääneosa riikidest saabujad plaanitakse kiiresti tagasi saata.

Sel aastal vahistatud smugeldajatest on 227 pärit Ungarist, 147 Rumeeniast, 110 Serbiast, 108 Süüriast ja 101 Bulgaariast, teatas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles