Türgi kohus andis korralduse Briti ajakirjanike vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diyarbakiri linna kohus otsustas vahi alla jätta kaks Briti ajakirjanikku, keda süüdistatakse terrorismis.
Diyarbakiri linna kohus otsustas vahi alla jätta kaks Briti ajakirjanikku, keda süüdistatakse terrorismis. Foto: SCANPIX

Türgi kaguosas asuva Diyarbakiri linna kohus otsustas esmaspäeval jätta terrorismis süüdistatuna vahi alla kaks Briti ajakirjanikku, kes töötavad USA väljaandele Vice News, teatas AFP korrespondent.

Kahele Briti ajakirjanikule ja nende iraaklasest tõlgile on esitatud süüdistus terroritegevuses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) heaks, põhjendas kohus. Neljas kahtlusalune, nende autojuht, lasti vabaks.

Kõik kolm on nüüd toimetatud Diyarbakiri vanglasse, kus nad jäävad ootama kohtuprotsessi. Mingeid üksikasju tõendite kohta nende väidetavast seosest IS-i džihadistidega ei ole avaldatud.

Ajakirjanikud peeti kinni Türgi kaguosas, kus nad kajastasid rahutusi, mis puhkesid seoses pealetungiga kurdi mässulistele. Mehed võeti kinni möödunud nädalal.

Kohaliku meedia andmeil vahistati ajakirjanikud politseile antud vihje peale ning neilt konfiskeeriti rahutuste käigus filmitud videoklipp. Kõik nad on oma advokaatide juuresolekul süüd eitanud.

Internetikanal Vice News, mis avaldab süvitsi minevaid videoreportaaže aktuaalsetest sündmustest, ütles, et vahistatud Briti ajakirjanikud olid Jake Hanrahan ja Philip Pendlebury.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles