Prantsusmaale Calais'sse rajatakse uus põgenikekeskus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Prantsusmaal Calais`
Põgenikud Prantsusmaal Calais` Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võimud langetasid otsuse rajada sadamalinna Calais'sse uus nüüdisaegne põgenikekeskus, et lahendada sealset migrandikriisi.

Euroopa Liit annab Prantsusmaale keskuse rajamiseks viis miljonit eurot, ülejäänud raha tuleb Prantsusmaalt endalt, edastab AFP.

Humanitaarabikeskus loodetakse valmis saada juba järgmise aasta alguses.

Migratsiooniasjatundjate sõnul ei pruugi põgenikud tahta elada uues keskuses, vaid võivad eelistada Calais' «džunglina» tuntud hüti- ja telgiküla, kuna seal valitseb kogukonnatunne.

Aprillis avati Calais' sadamapiirkonnas väike põgenikekeskus, kuhu mahub umbes 100 inimest. Seal on nii pesemis-, magamis-  kui söömisvõimalused. Praegu asuvad selles enamjaolt naised ja väikesed lapsed.

Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans kinnitas, et Prantsusmaale antakse uue põgenikekeskuse jaoks viis miljonit eurot.

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls teatas, et kui põgenikekriis hakkab Euroopas lahenema, siis tuleb sisserändajate suhtes karmimat poliitikat rakendada.

Valls soovitas Lähis-Idast ja Aafrikast pärit migrantidel mitte enam saabuda massiliselt Calais'sse, kus Eurotunnelisse pääsemine ja selle kaudu Suurbritanniasse minemine ei ole enam nii lihtne kui varem, sest julgeolekumeetmeid on karmistatud.

Prantsusmaa peaministri sõnul suhtuvad mitmed Euroopa riigid põgenikekriisi ükskõikselt ja tahavad vastutamisest kõrvale hiilida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles