Viini saabus eile rongidega rekordilised 3650 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria vabatahtlik täna Viini Westbahnhofis saabunud pagulastele juua pakkumas.
Austria vabatahtlik täna Viini Westbahnhofis saabunud pagulastele juua pakkumas. Foto: SCANPIX

Austria pealinna Viini jõudis täna rongidega 3650 migranti, mis on tänavu kõrgeim ühepäevane arv, teatas Austria politsei.

Ungari võimud lubasid Budapestis rongide pardale isetehtud põgenikelaagrites elanud inimesi hoolimata sellest, et mitmel neist puudusid Euroopa Liidus reisimiseks vajaminevad viisad.

«Praegu jätkame nende tuvastamist, et välja selgitada kui paljud neist on tegelikult varjupaigataotlejad,» ütles Austria politsei pressiesindaja Patrick Maierhofer AFP-le.

Paljud migrandid veetsid öö Viini Westbahnhofi raudteejaamas, lootes jätkata teekonda Saksamaale, kus eelmisel nädalal leevendati asüülipiiranguid Süüria pagulaste suhtes.

Euroopa Liit on silmitsi suurima rändega pärast Teist maailmasõda, sel aastal on blokki saabunud üle 300 000 inimese, kellest paljud põgenevad sõja, tagakiusu ja vaesuse eest Lähis-Idas, Aafrikas ja Aasias.

Süvenev kriis on EL-i riike enne 14. kriisikõnelusi lõhestamas, Lääne-Euroopa riigid kutsuvad täiendavatele pingutustele uute saabujate abistamisel, EL-i idapoolsete riikide sõnul on neil raskusi põgeniketulvaga toimetulemisel.

Nädalavahetusel kavatsevad Euroopa rändekriisi arutada ka niinimetatud Visegrádi grupi riigid ehk Poola, Slovakkia, Tšehhi ja Ungari, teatas eile Slovakkia.

Eile õhtul avaldas Viinis 20 000 inimest meelt põgenike toetuseks ning protestis nende halva kohtlemise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles