Türgi kohus käskis Vice Newsi ajakirjanikud terrorismis süüdistatuna vahi alla võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis kinni võetud briti ajakirjanik Jake Hanrahan
Türgis kinni võetud briti ajakirjanik Jake Hanrahan Foto: twitter

Türgi kohus esitas eile kahele Vice Newsi ajakirjanikule ja nende assistendile süüdistuse terroriorganisatsiooni abistamises ja käskis nad istungi alguseni vahi alla võtta. Kolmiku tööandja nimetas süüdistusi põhjendamatuks ja häirivalt vääraks.

Kaks britti, ajakirjanik Jake Hanrahan ja kaameramees Philip Pendlebury ning nende Türgis elav assistent võeti möödunud neljapäeval Diyarbakıris vahi alla, kui nad olid seal lugu tegemas. Diyarbakır on Türgi kaguosa tähtsaim peamiselt kurdidega asustatud linn, kus viimasel ajal on puhkenud uue hooga kokkupõrked kurdide ja Türgi julgeolekujõudude vahel, kirjutab uudisteagentuur AP.

Diyarbakıri kohtu esindaja teatel käskis kohus eile kolm isikut vahi alla võtta. Praegu pole veel selge, millise terroriühenduse aitamises neid täpselt süüdistatakse.

Türgis pole harukordne, et kurdidega seotud teemasid kajastavaid ajakirjanikke hakkavad võimud kimbutama. Välismaalaste arreteerimine oli riigis siiski rohkem levinud 1990. aastatel, mil neid võeti kinni ja esitati süüdistus terroripropaganda levitamises. Viimaste aastate jooksul on sellised kohtuasjad küll riigis haruldaseks muutunud.

Vice News on New Yorgis asuv uudisorganisatsioon, mis toodab dokumentaalfilme, kajastab uudiseid ja avaldab uurivaid lugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles