Malmö saritulistaja ründas taas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmös jätkub tulistamiste laine.
Malmös jätkub tulistamiste laine. Foto: SCANPIX

Rootsis Malmös tegutses taas arvatav saritulistaja: nädalavahetusel tulistati kahel korral immigrantidega seotud hoonete aknaid.

Täna hommikul saatis tulistaja kuuli teele ühe korteri rõduakendesse, laupäeva õhtul tulistati aga rätsepatöökoja ja juuksurisalongi aknaid, vahendab The Local.

Rünnatud korteris elab sisserändajate perekond. Politsei käib naabruskonnas ukselt uksele, et võimalike tunnistajate ütlusi kuulda.

Laupäeva öösel rünnatud ettevõte kuulub samuti immigrandile, Lähis-Idast pärit Naser Yazdanpanahile, kes tulistamise hetkel hoones viibis. Yazdanpanah rääkis, et jooksis õue, kus nägi meest, kes jalgrattal põgenes.

Sel nädalal on tulistamisi olnud veelgi: reede õhtul avas seni tabamata kurjategija Malmö kesklinnas jalgratturi pihta tule. Neljapäeval tulistati läbi korteri akna kahte välismaist päritolu naist ning ühte teismelist, kes kõik pääsesid vigastusteta.

Inmigratsioonivastaste meeleolude tugevnemist Rootsis näitab asjaolu, et septembris toimunud parlamendivalimistel võitsid sisserände vastaselt meelestatud Rootsi Demokraadid 20 kohta ning eriti suur toetus sai neile osaks Lõuna-Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles