Ukraina võimud kutsusid Svoboda liidrid rahutuste asjus ülekuulamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina paremäärmusliku Svoboda lipud Kiievis.
Ukraina paremäärmusliku Svoboda lipud Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministeeriumi uurimisosakond kutsus teisipäeval Kiievi rahutustega seoses ülekuulamisele 30 inimest, teiste seas Svoboda liidreid ja liikmeid.

«Avaliku korra rikkumise tõttu alustatud kriminaalasja juurdluse raames kutsuti siseministeeriumi uurimisosakonda ülekuulamisele ligi 30 inimest,» seisis teisipäeval Ukraina siseministeeriumi veebilehele riputatud avalduses.

«Kriminaalasi puudutab rühmituse poolt avaliku korra rikkumist, massirahutuste korraldamist, õiguskaitseametnike elu ja tervise kahjustamist tööülesannete täitmise ajal ning relvade ebaseaduslikku kasutamist,» nähtus avaldusest.

Teiste seas kutsuti ülekuulamisele Svoboda liider Oleh Tjahnõbok, endine Svoboda liikmest seadusandja Juri Sirotjuk, endine põllumajandusminister ja Svoboda liige Ihor Švaika.

Kokkupõrked sadade meeleavaldajate ning politsei ja rahvuskaartlaste vahel puhkesid esmaspäeval ajal, mil ülemraada kiitis esimesel lugemisel heaks detsentraliseerimiskava sisaldavad põhiseadusmuudatused.

Üks rahvuskaartlane suri granaadiplahvatuses saadud vigastustesse esmaspäeval ja teine teisipäeva varahommikul. Kolmas, haavatasaamise järel koomasse langenud rahvuskaartlane suri teisipäeva lõuna paiku.

Haiglaravi on vajanud ligi 140 inimest.

Siseminister Arsen Avakov süüdistas kokkupõrgetes Tjahnõboki. «Süüdistan otse Oleh Tjahnõboki ja tema erakonda Svoboda. Minu hinnangul on see kuritegu, mitte poliitiline seisukohavõtt.» 

«Asjaolu, et Avakov on süüdlased nii kiiresti välja selgitanud, viitab sellele, et provokatsiooni korraldas tema,» vastas Tjahnõbok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles