Esimene kuuest päästeameti uuest redelautost on Eestisse jõudnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus Valga haiglas. Osalesid Eesti ja Läti päästjad ning korravalvurid. Lätlaste redelauto päästis tulelõksu jäänud inimesed.
Päästeõppus Valga haiglas. Osalesid Eesti ja Läti päästjad ning korravalvurid. Lätlaste redelauto päästis tulelõksu jäänud inimesed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimene päästeameti kuuest redelautost on Eestisse jõudnud ning ülejäänud viis masinat jõuavad samuti lähikuudel Eestisse.

Päästeameti pressiesindaja ütles BNSile, et esimene kuuest redelautost on juba jõudnud Eestisse ning seda valmistatakse ette komandole üleandmiseks. Ülejäänud viis uut redelautot jõuavad pressiesindaja sõnul Eestisse tähtajaks ehk hiljemalt 1. novembriks.

Päästeamet sõlmis eelmise aasta septembri alguses riigihanke korras kuue redelauto ostmiseks Saksa firma Magirus GmbH-ga raamlepingu. Riik eraldas päästeameti kuue uue redelauto ostuks üle 3,3 miljoni euro.

Uue redelauto saavad endale Jõhvi, Narva, Pärnu, Tartu ning Tallinnas kesklinna ja Lilleküla komandod.

Uute redelautode abil on võimalik päästa inimesi ennekõike eluhoonetest kuni 32 meetri kõrguselt. Uuendusena kuuluvad autode varustusse veel pääste õhkpadi, mis pehmendab kukkumist 25 meetri kõrguselt, redelikorvile sisseehitatud termokaamera süsteem, nööripääste varustus kannatanute päästmiseks kõrgustest ja suure võimsusega veepump, mis võimaldab pumbata kuni 40 liitrit sekundis.

Ka on uute autode tööraadiused kõrgustest päästmiseks võrreldes vanemate olemasolevate autodega paremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles