Tšehhi politseid süüdistatakse migrantide märgistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt, millel väidetavalt Tšehhi politseinik märgistab riiki saabunud migranti.
Pilt, millel väidetavalt Tšehhi politseinik märgistab riiki saabunud migranti. Foto: twitter

Tšehhi politsei pälvis kriitikat selle eest, et korrakaitsjad väidetavalt märgistasid riiki saabunud migrante.

«Tšehhi politsei tiris rongidest välja 200 põgenikku ja märgistas nende käsivarred numbritega,» kirjutas mikroblogivõrgustiku Twitter kontol inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch töötaja Andrew Stroehlein.

Tšehhi veebiväljaande iDNES andmetel toimus vahejuhtum riigi lõunaosas Moraavia piirkonnas Breclavis, kus politseinikud pidasid kinni Austriast ja Ungarist saabunud migrandid, kes olid teel Saksamaale. Teadaolevalt viidi migrandid erinevatesse piirkonnas asuvatesse politseijaoskondadesse.  

Tšehhi sotsiaalmeedias on juhtunu hukka mõistetud. «Põgenikud, kelle kätele on kirjutatud number. Šokeeriv ja ebainimlik. Kas me oleme tagasi 1930ndates?» küsis mikroblogivõrgustikus inimõigusi puudutavatel teemadel kirjutav vabakutseline ajakirjanik Harriet Grant.

«Ärkan. Joon teed. Vaatan Twitterit. Näen, et olen tagasi rännanud 1940ndatesse. Vihastan,» kirjeldas Amsterdami ülikooli professor Polly Wilkins oma tundeid, kui ta sai juhtunust teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles