Miljonid indialased streigivad valitsuse majanduspoliitika vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Mumbais.
Streik Mumbais. Foto: SCANPIX

Miljonid India töölised alustasid täna streiki peaminister Narendra Modi majanduspoliitika vastu, korraldades parempoolse valitsuse ametiaja suurima jõudemonstratsiooni.

Üldstreik on suunatud Modi töötajatevaenuliku majanduspoliitika vastu, mis streikijate sõnul ohustavad töökohti.

Kümme suurt ametiühingut kuulutas seoses valitsuse äriringkondi soosivate algatustega välja 24-tunnise streigi pärast seda, kui kõnelused rahandusminister Arun Jaitleyga läbi kukkusid. Ametiühingud nõuavad, et valitsus loobuks riigiettevõtete osakute müümise ja madala tootlikkusega tehaste sulgemise kavast.

Viimase kahe aasta suurimast streigist võtavad teiste seas osa pangandus-, tööstus-, ehitus- ja söekaevandussektorite töötajad.

«Selle streigiga tuletatakse valitsusele meelde, et tal tuleb enne tööseaduste muutmist miljonite töötajatega konsulteerida,» ütles streikiv pangatöötaja Amit Khanna.

Kogu India Ametiühingukongressi sekretär Gurudas Dasgupta ütles, et töölised on üleskutsega hästi kaasa tulnud ja streikijaid on üle 150 miljoni.

Modi võitis mullu mais valimised lubadusega viia läbi ärisõbralikud reformid ja meelitada riiki välisinvesteeringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles