Allikad: EL pikendab sanktsioone Ukraina separatistide toetajatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liit pikendab taas kuue kuu võrra sanktsioone, mis kehtestati ukrainlastele ja venelastele, keda süüdistatakse Ukraina idaosas võitlevate venemeelsete separatistide toetamises, ütlesid ühenduse allikad kolmapäeval.

«Olemas on poliitiline kokkulepe; (ametnikud) nõustusid pikendama sanktsioone kuue kuu võrra tuleva aasta märtsini,» ütles üks allikas AFP-le pärast istungit, kus EL-i diplomaadid arutasid sanktsioonide küsimust.

Allikate sõnul kavatsevad ühenduse liikmesriigid otsust ametlikult toetada 15. septembril, mil pikendatavad meetmed pidid aeguma.

EL on Ukraina konflikti raames kehtestanud sanktsioone umbes 150 üksikisikule ja 40 ühendusele. Nimistus on mitmeid Ida-Ukraina separatistide juhtfiguure ja Vene presidendi Vladimir Putini lähikondlasi.

EL on kehtestanud majandussanktsioone ka Vene kaitse-, rahandus- ja energiasektorile. Neid pikendati varasemalt tuleva aasta jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles