Ukrainas luuakse ametlikult riiklik politsei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina politseinikud.
Ukraina politseinikud. Foto: SCANPIX

Ukrainas luuakse kolmapäeval ametlikult riiklik politsei, ütles peaminister Arseni Jatsenjuk.

Avades valitsuse istungit, märkis peaminister, et vastavalt politseiseadusele võtab valitsus täna vastu otsuse luua siseministeeriumile alluv täitevvõimu organ.

«Tänasest luuakse Ukrainas ametlikult riiklik politsei.» Valitsusjuht tegi ülesandeks leida riiklikule politseile eelarvest rahastus.

«Rahandusministeerium sai ülesande töötada välja käesoleva ja 2016. aasta riigieelarve seaduse muudatused. Jutt on õiguskaitsesüsteemi rahastamise tagamisest, eelkõige politsei loomisest.»

«Vahendid, mis on vajalikud selle jaoks, et uued politseinikud tänavale läheks ja kaitseks Ukraina kodanikke, tuleb tagada nii praeguseks kui ka järgmiseks aastaks,» lausus Jatsenjuk.

Ülemraada võttis politseiseaduse vastu 2. juulil. 15. juulil kirjutas ülemraada esimees Volodõmõr Groisman sellele alla ja saatis allkirjastamiseks presidendile.

President Petro Porošenko kirjutas seadusele patrullpolitseinike juuresolekul alla 4. augustil. Riigi Teatajas avaldati see 6. augustil.

Seadus jõustub kolm kuud pärast selle avaldamist. Odessa ja Lvivi politsei allüksuste osas jõustus seadus 20. augustil.

Kiievi tänavatele ilmusid politseipatrullid 4. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles