Moskva hinnangul üritab USA karistada Venemaad iseseisva kursi eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Pavlovski kadetikooli kasvandikud. Pilt on illustratiivne
Vene Pavlovski kadetikooli kasvandikud. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

USA püüab karistada Moskvat Venemaa sõltumatu kursi eest, teatas Venemaa välisministeerium.

Iraani, Süüria ja Põhja-Korea vastu suunatud seadusandluse alusel Venemaale sanktsioonide kehtestamine osutab Venemaa rahvusvahelistes asjades sõltumatu kursi vastuvõetamatust USA jaoks, öeldi ministeeriumi avalduses.

«Sedapuhku on lisaks lõppematutele püüetele «monteerida» Ukrainas toimuvate traagiliste sündmuste kangasse sanktsioone Venemaa füüsiliste ja juriidiliste isikute vastu teatatud ka kehtivas seadusandluses Iraani, Süüria ja Põhja-Korea suhtes kehtestatud keeldude ebaseaduslikust laiendamisest meile,» öeldakse välisministeeriumi kommentaaris USA Venemaa-vastaste sanktsioonide nimekirja pikendamise kohta.

«Taas veendume, et Washington ei lähtu mitte pinge vähendamisest «tulipunktides», vaid ärritusest Venemaa iseseisva poliitika peale maailmaareenil, soovist karistada meid oma rahvuslike huvide vankumatu kaitsmise eest, Krimmi ja Sevastopoli elanike vaba tahteavalduse eest, ja tekitada seeläbi kahju Venemaa majandusele,» lisati avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles