Pariisi tulekahjus hukkus kaheksa inimest

BNS
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi eilne tulekahjupaik.
Pariisi eilne tulekahjupaik. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinna Pariisi põhjaosas hukkus eile hommikul kortermaja põlengus kaheksa inimest, kelle seas kaks last, teatas politsei.

Tulekahju 18. rajoonis puhkes umbes 4.30 hommikul ning selle põhjus on seni ebaselge. Sündmuskohale sõitsid siseminister Bernard Cazeneuve ja politseiülem Michel Cadot.

Nelja inimese seisund on kriitiline, sõnas siseminister.

Tulekahju kustutamisega tegeles üle 100 tuletõrjuja ning põleng saadi kontrolli alla umbes kolme tunniga.

Põlengu põhjuste välja selgitamisega hakkas tegelema ka politsei.

Väidetavalt puhkes tulekahju hoone esimesel korrusel ning levis trepikotta. Kokku kahjustas põleng veel umbes 15 teist maja. Pealtnägijate kirjeldused hüppasid mitmed paanikas majaelanikud akendest välja.

Kuus ohvrit surid suitsu sissehingamise tagajärjel, neist kaks last, kellest noorem oli kaheksa- ja vanem 14-aastane. Surma said ka 44-aastane naine ja 63-aastane mees, kes olid ilmselt samast perekonnast.

Politsei vahistas umbes 30-aastase mehe, keda olevat enne põlengut nähtud sealkandis ringi liikumas, kuid uurimine on prokuratuuri teatel alles algusjärgus. Vahistamine leidis aset pärast seda, kui uurijad olid vaadanud ümbruskonna turvakaamerate salvestisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles