Prantsuse võimud lõpetasid Arafati väidetava mürgitamise uurimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yassir Arafat 1969. aasta fotol.
Yassir Arafat 1969. aasta fotol. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus teatas, et lõpetab Palestiina juhi Yasser Arafati mürgitusjuhtumi uurimise. Arafat suri Pariisis 2004. aastal, kui ta oli 75 aastat vana. Tema abikaasa väidab, et mees mürgitati radioaktiivse polooniumiga.

Arafati lese väiteid paistsid kinnitavat ka Šveitsis tehtud testid, kuid Pariisi lähedal asuva Nanterre’i kohtu prokuröride teatel ei ole polooniumimürgitust leitud ja uurimine lõpetatakse, kirjutas täna BBC.

Arafatil diagnoositi tõsine verejooks ja 8. novembril 2004. aastal suri ta rabandusse. Surnukeha toona üle ei vaadatud ja proove ei võetud, sest tema lesk Suha ei palunud seda teha.

2012. aastal selgus telekanali al-Jazeera uurivast loost, et Arafari isiklike esemete küljest võetud proovidel oli ebanormaalselt kõrge poloonium-210 tase. Seejärel nõudis Arafati lesk, et surnukeha kaevataks üles. Arafati hauast Ramallah’s võtsid toona proove Vene, Prantsuse ja Šveitsi uurijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles