Tony Blairi naiseõde hakkas moslemiks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren Booth Palestiina VIP-passiga.
Lauren Booth Palestiina VIP-passiga. Foto: SCANPIX

Endise Briti peaministri ja praeguse Lähis-Ida eriesindaja Tony Blairi naiseõde Lauren Booth teatas, et on pöördunud islamiusku ja uhke moslemikogukonna liige.


43-aastane Booth on enda sõnul loobunud alkoholist ja sealihast, palvetab viis korda päevas ning teatas ajalehele Mail on Sunday, et ei välista tulevikus ka burka kandmist.

Ajakirjaniku ja tõsielusarja osalisena tuntud Booth tegi usulise pöördumise läbi kuus nädalat tagasi Iraanis, kui külastas Qomi linna. Ingliskeelses Iraani uudistekanalis Press TV töötav Booth on oma õemeest sageli süüdistanud erapoolikuses Iisraeli ja USA suhtes.

Pärast Palestiina blokaadi vastaste aktivistide laeval Küproselt Gazasse reisimist ei ole Boothi lastud ka Egiptusse ja Iisraeli.

Tony Blair ise pöördus 2007. aasta detsembris, pärast Briti peaministri ameti mahapanekut, anglikaani kirikust katoliiklusse. Tema abikaasa ja Lauren Boothi poolõde Cherie Blair on sünnipärane katoliiklane, nagu ka Blairide lapsed. Ka Lauren Booth oli enne moslemiks hakkamist katoliiklane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles