Euroopa Parlament plaanib arutada Kohvri vangistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver.
Eston Kohver. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Parlament võttis järgmise nädala plenaaristungi kavasse ka Venemaa poolt seadusevastaselt vangistatud Eston Kohvri küsimuse.

Parlament arutab Kohvri teemat neljapäeval Strasbourgis koos Ukraina filmirežissööri Oleg Sentsovi ja aktivisti Aleksndr Koltšenko küsimusega, kelle Vene võimud võtsid kinni Krimmis ning samuti valesüüdistuste alusel pikaks ajaks vangi mõistsid. Arutelu peaks lõppema erakorralise resolutsiooni hääletamisega, selgub europarlamendi uue nädala töökavast.

Erakorralise resolutsiooni kavandi valmistab ette Euroopa Parlamendi väliskomisjon (AFET), seda hakatakse BNSile teadaolevalt koostama esmaspäeval. Eestlastest on AFETi liige Euroopa Rahvaparteid (EPP) esindav Tunne Kelam, komisjoni asendusliige on ka liberaalide fraktsiooni (ALDE) liige Urmas Paet. Kuid lisaks nendele tunnistasid BNSile oma osalust Kohvri teema tõstatamisel europarlamendis ka sotsiaaldemokraat Marju Lauristin, liberaal Kaja Kallas ning roheliste fraktsiooni kuuluv Indrek Tarand.

See, et Kohvri küsimus nii operatiivselt Euroopa Parlamendi tööplaani jõudis, näitab, et sellega on seotud kõik suuremad fraktsioonid, märkis BNSile üks teemat lähedalt tundev allikas.

Kohvri küsimust arutatakse neljapäeval vahetult enne europarlamendi plenaaristungi hääletuste sessiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles