Kuulujutt: Euroopa koostab uut mahukamat pagulaskava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Briti tabloid Daily Mail avaldas oma veebiküljel uudise, milles väidab, et 9. septembril on oodata uut üleeuroopalist pagulasplaani: kokku minevat Euroopa Liidu liikmesriikide vahel jagamisele 160 000 sisserändajat.

Eesti osaks jääks säärase kava järgi 3256 põgenikku. Teemaga tegelevad inimesed rõhutavad aga, et ajalehes ilmunud numbrid on vaid spekulatiivsed ja ebausaldusväärsed ning vara on midagi oletada.

Siseminister Hanno Pevkur ütles Postimehele, et enne, kui Euroopa Komisjon ei ole midagi kindlat öelnud, jäävadki spekulatsioonid ainult ajakirjanduse tasemele. Ta juhtis tähelepanu, et liikmesriikidele teadaolevalt on komisjonil 9. septembril plaanis teha uus avaldus. Päev hiljem on Eesti valitsusel plaanis seda sellisel juhul ka valitsuskabinetis arutada.

«Kolmapäeval oleme targemad. Neljapäeval saame siis valitsuses arutada, mis seal paberil on ja milline võiks Eesti positsioon selles osas olla,» ütles Pevkur.

Pevkuri sõnul on alust arvata, et uues avalduses adresseeritakse ka tänaseks oluliselt suuremad mõõtmed võtnud kriisi, ent mis on avalduse täpsem sisu, ei ole liikmesriikidele ette antud.

«Tasub meenutada ka eelmist korda, kui Euroopa Komisjon tuli välja oma ettepanekuga. See ettepanek ülemkogu poolt toetust ei leidnud,» tõdes minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles