Prokurör nõuab kirikutulistajale surmanuhtlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dylann Roof.
Dylann Roof. Foto: AP/Scanpix

USA Lõuna-Carolina osariigi prokurörid nõuavad surmanuhtlust 21-aastasele Dylann Roofile, kes tulistas tänavu juunis Charlestonis mustanahaliste kirikus piiblitunni ajal surnuks üheksa inimest.

Prokurör Scarlett Wilson lausus, et tapmised olid «ülim kuritegu» ning väärivad seega «ülimat karistust.» Wilson ütles, et hoolimata ohvrite omaste erinevatest vaadetest surmanuhtlusele, toetavad nad teda tema õigusemõistmises.

«Mõned ohvrite pereliikmed on oma usu tõttu tingimusteta surmanuhtluse vastu. Mõned arvavad, et see on liiga kerge lahendus. Ning kolmandate meelest on surmaotsus kirikumõrvade eest täiesti kohane,» rääkis prokurör.

«Oleme kõik nõus, et andestamine on oluline osa tervenemisest – aga ma teame, et andestus ei tähenda tagajärgedest mööda vaatamist. Isegi siis, kui tagajärjed on tõsised,» lisas ta.

Roof seisab silmitsi mitme eri süüdistusega vihakuritegudes, mis olid prokuröride sõnul rassilise tagaplaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles