Leedu tuvastas oma majandusvetes kolm Vene sõjalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Leedu piirivalvelaevad avastasid neljapäeval kolm riigi majandusvetes viibinud Vene sõjalaeva, mis sundisid seal olevatel tsiviilaluseid kurssi muutma, kuivõrd Vene majandusvetes sooritati lahingulaskmisi.

Kurssi pidid muutma reisipraam ja neli kaubalaeva, teatas Leedu kaitseministeerium reedel. Kaks Vene sõjalaeva olid Partšim-klassi korvetid ning üks Ropuša-klassi dessandi toetusalus.

Kaitseministeeriumi teatel võivad Leedu majandusvetes viibida võõrriikide laevad, sealhulgas ka sõjalaevad, kuid need peavad kohasel viisil arvestama rannikuriigi õigustega ja kohustustega oma majandustsoonis.

«Venemaa käitumine Leedu majandusvetes majandustegevuse takistamisel on vastuolus ÜRO mereõiguse konventsiooniga ja heanaaberlike suhete põhimõtetega,» märgib ministeerium.

Leedu sõjalaev N42 Jotvingis võttis ühendust laevadega, mis paigaldavad Leedu ja Rootsi vahele elektrikaablit, ning sai kinnituse, et Vene sõjalaevad neid ei tülitanud. Leedu kinnitusel on Vene sõjalaevad kevadel vähemalt neljal korral takistanud NordBalti kaabli paigaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles