Moskva: stopp-nimekiri jääb jõusse ELi sanktsioonide kaotamiseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa nimekiri sanktsioonidega karistatud Euroopa Liidu kodanikest jääb kehtima seni kuni Brüssel oma analoogilisest nimekirjast loobub, teatas Vene välisministeerium reedel.

«Vene stopp-nimekirja kehtivusperiood sõltub EL-i poole asjassepuutuvatest sammudest. Meil ei ole vaja seda nimekirja «osade» kaupa pikendada, nagu EL teeb. See jääb jõusse kuni EL tühistab piiravad meetmed,» teatas Vene välisametkonna info- ja pressiosakond ministeeriumi veebilehele riputatud avalduses.

«Kui Brüssel niinimetatud mustast nimekirjast loobub, ei lähe meie vastusega kaua aega,» lisati kommentaaris.

ELi liikmesriikide alaliste esindajate komitee (COREPER) on teinud ELi Nõukogule ettepaneku pikendada 2016. aasta märtsini Vene ja Ukraina kodanikele kehtestatud reisi- ja viisapiiranguid.

«COREPERi otsuse peab veel heaks kiitma ELi Nõukogu. Tõenäoliselt juhtub see lähipäevil,» sõnas Vene välisministeerium.

EL on külmutanud Ukraina konflikti tõttu umbes 150 füüsilise ja 40 juriidilise isiku arved ning kehtestanud neile reisikeelu. Piirangud aeguvad mittepikendamise korral 15. septembril.

Venemaa on vastanud omapoolse nimekirjaga «soovimatutest» isikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles