Austria ja Saksamaa võtavad vastu tuhandeid migrante Ungarist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari-Austria piiri ületanud migrandid Nickelsdorfis.
Ungari-Austria piiri ületanud migrandid Nickelsdorfis. Foto: SCANPIX

Austria ja Saksamaa leppisid kokku, et võtavad vastu tuhandeid migrante, kes peaksid lähitundidel jõudma Ungari piirile, ütles Austria kantsler Werner Faymann ööl vastu tänast.

Viimastel andmetel on viimase paari tunni jooksul Ungarist Austriasse sisenenud 4000 migranti, teatas Austria politseiallikas täna. Politseiallika teatel toimetatakse migrandid piirilt edasi Austriasse ja Saksamaale. Austria siseministeeriumi teatel oodatakse riiki umbes 10 000 migranti.

Faymann ütles Austria uudisteagentuurile APA, et ta teavitas Ungari peaministrit Viktor Orbánit otsusest, mille ta langetas koos Saksa kantsleri Angela Merkeliga ning mis oli motiveeritud praegusest eriolukorrast Ungari piiril.

Ungri teatas eile hilisõhtul, et paneb käiku bussid, toimetamaks Budapesti pearaudteejaamast jalgsi Austria poole teele asunud migrandid piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles