Cameron hoiatas Katalooniat Hispaaniast lahkulöömise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad möödunud novembris Pamplonas.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad möödunud novembris Pamplonas. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron hoiatas eile, et kui Kataloonia peaks Hispaaniast lahku lööma, leiab ta end järjekorra lõpust, et saada tagasi Euroopa Liitu.

Cameron ütles Madridis, et tal on sama seisukoht Kataloonia iseseisvuspüüdluse suhtes nagu tal oli Šotimaa puhul, mis aasta tagasi hääletas Ühendkuningriigist lahkulöömise vastu.

«Me oleme paremad üheskoos, tugevamad üheskoos, õitsvamad üheskoos. Me peaksime jääma kokku, mis iganes olukorraga me silmitsi seisame,» ütles Briti peaminister.

«Kui üks osa riigist lahkub sellest riigist, siis ta ei ole enam osa Euroopa Liidust ning ta peab võtma koha järjekorra lõpus, nende riikide järel, kes taotlevad ELi liikmeks saamist,» seletas ta ühisel pressikonverentsil Hispaania valitsusjuhi Mariano Rajoyga, kes on Kataloonia iseseisvusele ägedalt vastu.

Cameron andis Šotimaale õiguse iseseisvusreferendum läbi viia - Rajoy on aga Katalooniale samasuguse õiguse andmise vastu.

Iseseisvusmeelsed Kataloonia liidrid tahavad, et 27. septembrile kavandatud kohalikud valimised oleksid de facto iseseisvushääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles