Hispaania politsei vahistas 18-aastase naise seotuse tõttu Islamiriigiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost. Foto: SCANPIX

Hispaania politsei vahistas täna 18-aastase marokolanna, esitades talle süüdistuse kavatsuses sõita Süüriasse, et ühineda seal sunniidi äärmusrühmitusega Islamiriik (IS).

Politsei ütles, et naist kahtlustatakse interneti teel teiste naiste värbamises ISi liikmeks.

Naine võeti vahi alla laupäeva varahommikul Valencia lähedal Gandia linnas, kus ta tegi viimaseid ettevalmistusi reisiks, ütles politsei avalduses.

Ta ei olnud esimene naine, kes on Hispaanias kinni võetud naiste ja neidude värbamise eest ISi. Juulis võeti Lanzarote saarel kinni veel üks naine seoses sellise tegevusega.

Hispaania võimude hinnangul võib Süürias ja Iraagis suuri territooriume hõivanud ISiga olla ühinenud üle saja inimese Hispaaniast. Võimud kardavad, et naastes võivad nad korraldada rünnakuid Hispaanias.

2004. aasta märtsis lasid terrorivõrgustikust Al-Qaeda inspireeritud pommarid Madridis õhku neli reisijatest tulvil linnalähirongi, tappes 191 inimest. Selle rünnakuga seoses mõisteti vangi üle 20 inimese, nende seas ka marokolasi.

Politsei ütles, et laupäeval kinni võetud naine oli marokolanna, kuid elanud Hispaanias juba pikemat aega.

«Ta levitas internetis pühasõdalaste ideoloogiat, õigustades terroriakte, ning levitas videosid, mis ülistasid inimeste hukkamisi,»  ütles politsei avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles