Tšehhi ekspresident algatas migratsioonivastase petitsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded migrandid toimetati Ungarist Austriasse.
Tuhanded migrandid toimetati Ungarist Austriasse. Foto: SCANPIX

Tuntud euroskeptik Tšehhi ekspresident Václav Klaus algatas migratsioonivastase petitsiooni, milles nimetatakse massilist immigratsiooni fundamentaalseks ohuks Euroopa ja üksikute Euroopa Liidu liikmesriikide stabiilsusele.

Klaus kutsub Tšehhi valitsust kasutama kõiki võimalikke vahendeid, seal hulgas politseid ja relvajõude, et kaitsta riigi piiri, ning tõrjuda Euroopa Liidu igasugused plaanid kehtestada 28-liikmelises ELis migrantide vastuvõtmise kvoodid.

Klausi sõnul on vastuvõetamatu, et Saksamaa ja Prantsusmaa avaldavad teistele ELi liikmesriikidele selles küsimuses survet.

Tšehhi üks tuntumaid sportlasi, seitsmekordne olümpiavõitja iluvõimlemises Vera Caslavska aga kutsus tšehhe aitama migrante ja põgenikke. Caslavska sõnul on eurooplased need, kes kaotavad abistamisest keeldumisega inimväärikuse, mitte migrandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles